Hare Giderici Nedir?

02-03-2023 16:07
Hare Giderici Nedir?

Özellikle araç hare giderme ve siyah araç hare giderme işlemleri için kullanılan malzemeleri öğrenmek adına "hare giderici nedir?” soruları yöneltilmektedir. Hare izi ya da haleme oluşan araçların dış yüzeylerinde örümcek ağı yapısına benzer şekillerin yok edilmesinde kullanılan malzeme, araç ve gereçlere hare giderici denilmektedir. Bahsi geçen bu malzemeler hare giderici cila, hare giderici sünger ve hare giderici pasta cila şeklinde sıralanmaktadır. Hare gidericiler araçların yüzeyindeki orta ve ağır derecede hareleri kolayca, güvenli bir şekilde gidermeyi sağlarken, onların ilk günkü parlaklığına ve iyi görünümüne kavuşturmaktadır. Uzmanlara göre en iyi hare gidericiler içinde temizleyiciler, parlatıcılar, kılcal çizikleri doldurucu ya da giderici maddeler ve yumuşatıcılar içeren ürünler olmaktadır.

Hare Ne Demek?

"Hare ne demek?” sorusu için kimi nesnede, araçta göz ve benzeri şeylerde görünen parlak çizgilerdir tanımı yer almaktadır. Bir diğer merak konusu olan "hareli ne demek?” hakkında da bu parlak çizgilerin yer aldığı nesnelere denildiği yorumu yapılmaktadır. Hareler üzerinde bulunan nesneleri ve de araç yüzeylerini dalgalanır gibi görünen ince parlak çizgileri vesilesiyle hareli statüsünü kazandırmaktadır. Kağıt, demir, metal ve kumaş gibi nesnelerde hareler kendini göstermekte ve bu yüzden hareli olarak anılmaktadır.


Hare Neden Oluşur?

Günümüzde popüler hale gelen araç temizleme işlemlerinin içinde yer alan araç yenileme ve boya koruma adı altındaki çizik giderme, boya temizleme ve patlatma çalışmalarının araçlarda iyi görünüm ve uzun süreli parlaklık sağladığı bilinmektedir. Fakat bu işlemler sırasında yanlış ürün kullanımı ya da ürünlerin hatalı uygulaması hareye neden olmaktadır. Özellikle araç yüzeylerine az da olsa güneş vurduğu zaman hare dalgalanmaları hiçbir gözden kaçmamaktadır.

Hare oluşmasına neden olan konulara daha geniş kapsamlı değinmek gerekirse de aşağıdaki sıralama doğru kabul edilmektedir.

  • Boya pasta işleminin yün ped ile yapılması sonrası hare oluşumu gerçekleşmektedir.
  • Hatalı pasta, cila, polisaj uygulamaları hareyi doğurmaktadır.
  • Yanlış araç yıkama hare nedenleri içinde kendini göstermektedir.

 

Hare Giderici Ne İşe Yarar?

"Hare giderici ne işe yarar?” sorusu hakkında da net cevap arayışı içinde olan kullanıcılar, araçlarının harelerden kurtulmasını istemektedir. Hare gidericileri içinde yer alan pasta cila, vernik sökme cila ve boya koruma gibi konularda araçların bakımları yapılmaktadır. Hare giderici araçların daha parlak ve ıslak görünümüne sahip olmasını desteklerken araç metal yüzeylerindeki örümcek ağı gibi görünün dalgaların da yok olmasını sağlamaktadır. Böylece araçlar çok daha şık ve yeni bir görünüme kavuşmaktadır. Araçlarındaki harelerden kurtulmak isteyenler bu açıklama sayesinde "cila ne işe yarar?” sorusuna da cevap bulmaktadır.

Bilirkişiler araçlarda oluşan harelerin, kötü görüntülerin bazen tek bir ürün ile yok olmadığını vurgulamaktadır. Bilirkişiler bu gibi durumlarda birden fazla malzemenin karıştırılarak kullanılmasını önermektedir. Birkaç hare giderici ürün ve uygulama sayesinde kişiler araç yüzeylerinin daha parlak ve kusursuz olduğunu fark etmektedir. Ayrıca hare gidericiler araçların dış yüzleri için her zaman tehlike oluşturan toz, kir ya da diğer dış etkenlerin araç yüzeylerine tutunmasını engellemektedir. Çünkü hare gidericiler anti statik yapısı sayesinde kirleri ve tozları araç yüzeyinden uzak tutma becerisi göstermektedir. Güneş ışınlarında ya da sıcaktan dolayı araç yüzeyinde oluşan lekeli hare görünümü için ise son derece etkili bir çözüm olan hare giderici pasta cila ürünleri kendini göstermektedir.

 

Hare Giderici Özellikleri Nelerdir?

Hare giderici ürün, malzeme, araç ve gereçlerin özelliklerinin başında boya üzerinde zahmetsizce hare izlerinin yok edilmesini sağlamaktadır. Hare gidericiler en çok silikon ya da dolgu madde içermemeleri ile övünmektedir. Hare gidericiler boya düzeltme endüstrisinin hızlı iş çıkaran ürünleri olarak bilinmektedir. Hare gidericiler canlandırma, renk ve parlaklık arttırma özellikleri ile de ön plana çıkmaktadır. Boya iyileştirme özelliği de gösteren hare gidericiler, koyu renklerde girdap işaretleri ve hologramlar gibi ışık kusurlarını ortadan kaldırmaktadır. Hare gidericiler istenirse elle veya istenirse polisaj makinesi ile uygun yöntemler kullanılarak harika sonuçlara imzasını atmaktadır.

 

Hare Giderici Nasıl Uygulanır?

"Hare giderici nasıl yapılır?” veya "hare giderici nasıl uygulanır?” sorularının cevabı adım adım aşağıda yer almaktadır.

  • Hare gidericilerin uygulama alanlarının kuru ve gölge alanlar olması önerilmektedir. Araç yüzeyinin uygulama öncesinde soğuk olması da eklenmektedir.
  • Önceki cila katmanın araç yüzeyinden tamamen arındırılmış olması ifade edilmektedir. Böylece hare izlerinin tamamen kaybolduğu gözlenmektedir.
  • Araba yıkama solüsyonu ile aracın temizlenmesi ve sonrasında da yumuşak bir havlu yardımı ile kurulanması işaret edilmektedir. Bu aşamada hiçbir bölgenin ıslak ya da nemli kalmamasının önemi vurgulanmaktadır.
  • Polisaj makinesine az düzeyde ürün ekledikten sonra aracın ayrılan ufak bölümlerine uygulama yapıldığı, işlemin ileri ve geri dairesel hareketlerle gerçekleştirildiği, hedeflenen bölgelerdeki işlemler tamamlandıktan sonra diğer bölgelere işlem yapıldığı ifadelerine yer verilmektedir.
  • Tüm araç yüzeyindeki işlem tamamlandıktan sonra ürünün donması için 10 dakika beklenmesinin ve bu zaman zarfında yüzeyin kirden, sıvıdan korunmasının öneminden bahsedilmektedir.
  • Hare gidericilerin üst katmanında oluşan ufak çatlaklardan kaynaklanan araba hologram izlerinin içlerini doldurduğu ve böylece izleri gizlediği bilinmektedir. Bu çatlakların derin olduğu durumlarda ise iki ya da üç kere uygulama yapmanın önemi anlatılmaktadır.
  • Uygun bir ışıkta hare giderici ürünleri ve uygulaması sonrasında, harelerin tamamen kaybolduğu kontrol edilmektedir.
  • Uzmanlar tüm işlemler tamamlandıktan sonra araç yüzeylerinin uygun bez ile silinmesi konusuna değinmektedir. Hare giderici pedlerin, hare giderici süngerlerin ve mikrofiber bezlerin kullanımının bu işlem boyunca gerekli olduğu da söylenmektedir.
    •  

      Hare Giderici Ne Zaman Kullanılır?

      Hare gidericiler, araç yüzeyinde hare oluşumunun giderilmesi için yapılacak uygun işlemler sırasında kullanılmaktadır.

       

      Hare Giderici Elle Uygulanır mı?

      Hare giderici ürün ve malzemelerin açıklamasında elle ve polisaj makinesiyle kullanıma uygundur bilgileri yer almaktadır. Uzmanlar daha iyi bir sonuç almak için de polisaj makinesiyle düşük devirde işlem yapılmasından bahsetmektedir. Elle yapılan hare giderme işlemleri için pamuk, mikrofiber bezler önerilmektedir. Nano teknolojiden faydalanarak imalatı yapılan yüksek kaliteli ve yumuşak bir dokusu bulunan mikrofiber bezlerde, özel iplik ve özel dokuma yöntemleri de kendisini göstermektedir. Bütün yüzeyler için elle yapılan uygulamalarda istenilen sonuçlar doğru teknikler kullanıldığı takdirde kendini göstermektedir.

       

      Hare Giderici Süngeri Nasıl Olmalı?

      Hare giderici süngerlerin nasıl olması gerektiği konusunda bilirkişiler, araç yüzeyindeki izlerin derinliğine göre sünger yapısının değişmesi gerektiğine değinmektedir. Hare giderici süngerler hakkında sertlik seviyesine göre farklı ürün çeşitliliğinden bahsedilmektedir. Harelerde yer alan çiziklerin derinliğine göre hare giderme işlemi esnasında pastanın kalınlığı arttıkça işlemde kullanılması önerilen süngerin sertliği de artmaktadır. Örneğin aşındırıcı işlemin gerek olmadığı hafif hare izlerine sahip işlemlerde yumuşak sünger kullanımı ön plana çıkmaktadır. Ayrıca piyasalardaki yumuşak süngerlerin genel olarak siyah renkli olduğu da eklenmektedir. Orta düzeydeki kılcal çizikler ve hare izleri de orta sertlikteki süngerler aracılığıyla giderilmektedir. Orta sertlikteki süngerler renginin ise bordo olduğu bilinmektedir. Araç yüzeyindeki çizikler derin ise agresif kalın pasta uygulaması kendini göstermektedir. Derin çiziklerden oluşan harelerin durumuna göre sert pasta süngeri ya da yün keçeler ön plana çıkmaktadır. Sert pasta süngerlerinin renkleri ise daha çok beyaz olmaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.